۰
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۱۳
مشاغل خانگی فرصتی برای تحول اقتصاد؛

زهک در صدر ثبت درخواست اشتغال پایدار عشایری و روستایی

سوزن دوزی ، سفالگری و دوخت البسه محلی از مشاغل خانگی منطقه سیستان است که فرصت اشتغال را برای روستائیان منطقه می تواند فراهم می کند.
زهک در صدر ثبت درخواست اشتغال پایدار عشایری و روستایی
به گزارش سفیر شرق؛ کارآفرینی در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از اهداف برون رفت از وضعیت حال حاضر اقتصادی است که باعث می شود نه تنها اشتغال پایدار به وجود آید بلکه اقتصاد درونی کشور را متحول سازد.
با این حال منطقه سیستان یکی از برزگترین ظرفیت ها برای ایجاد مشاغل خانگی و روستایی است، هنر صنایع دستی مردان و زنان این منطقه می تواند شغل های فراموش شده سیسنتانیان را که یکی از مهمترین بخش درآمد آنها بوده است احیا کند.
هنر خلک بافی و همچنین بافت فرش از دیرباز جزو مشاغل خانگی سیستانیان به شمار می رود، نی های موجود در کف دریاچه هامون وسیله ای برای بافت خلک است که با صادرات آن به کشورهای حوزه خلیج فارس می توان تحولی عظیم در اقتصاد مردم روستایی به وجود آورد.
مهمترین مسئله برای بافت پرده خلکی ، وجود گیاه نی است، که اکنون با خشکی تالاب هامون، این گیاه نیز از بین رفته است، اما رشد عجیب این گیاه در کشور همسایه بستر بافت خلک را برای روستائیان فراهم خواهد کرد.
 در سال های پر آبی دریاچه هامون بیش از یک میلیون متر پرده خلکی توسط مردم حاشیه نشین تالاب هامون بافته ، و به شهرهای حوزه خلیج فارس صادر می شده است.
در سال های اخیر نیز جهت احیای دوباره این رشته مهم، گیاه توتک از کشور افغانستان وارد می شود تا کارآفرینان به واسطه آن بتوانند خلک بافی را دوباره احیا کنند.
مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: درخواست 11 هزار و 181 طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری از سیستان و بلوچستان در سامانه کارا ثبت شده که بیشترین آن با هزار و 293 طرح از زهک بوده است.
همچنین از دیگر مشاغل خانگی می توان به سوزن دوزی ، سفالگری و دوخت البسه محلی اشاره کرد که فرصت اشتغال را برای روستائیان منطقه فراهم می کند.
انتهای پیام/



کد مطلب: 429901
توزیع ۴۰ بسته معیشتی در آستانه شب یلدا و میلاد حضرت زینب (س) توسط هیئت رزمندگان اسلام زهک
رشد افسار گسیخته شبکه های اجتماعی؛ فضایی که امنیت روانی خانواده ها را به چالش می کشد/ شبکه ملی اطلاعات؛ ناجی جامعه از برهنگی فرهنگی و گسست اجتماعی