۰
شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۸
ندای هیرمند گزارش می دهد؛

غول بیکاری جوانان را به مصرف مواد مخدر ناس دعوت می کند

ناس یا نسوار یکی از مواد مخدری است که عمدتاً در افغانستان کشت می شود و استفاده از آن در بین افراد این کشور مرسوم است، این مواد به راحتی و با قیمت بسیاری پایینی وارد کشور ما نیز می شود و به صورت دست فروشی و یا حتی در برخی از سوپر مارکت ها نیز به فروش می رسد.
ناس
ناس
به گزارش ندای هیرمند؛ استان سیستان و بلوچستان به دلیل  مجاورت در مرز کشور افغانستان همواره با برخی از سنت های این کشور خو گرفته است، و رفت و آمد های چندین ساله افراد دو کشور باعث شده است تا برخی از آداب کشور همسایه به مرزهای ایران نیز منتقل شود.
آداب خوب و مفید کشور های همسایه و هم زبان در جهت ارتقای فرهنگ و تمدن ایران اسلامی می تواند تکمیل کننده راهی باشد که سالهاست مورخان و باستانشناسان تاریخی آن را برای زنده نگه داشتن تاریخ به سرانجام رسانده اند، اما برخی از عادت ها نیز در هر کشور می تواندد به ضرر برخی از قشر های جوان تمام شود.
ناس یا نسوار یکی از مواد مخدری است که عمدتاً در افغانستان کشت می شود و استفاده از آن در بین افراد این کشور مرسوم است، این مواد به راحتی و با قیمت بسیاری پایینی وارد کشور ما نیز می شود و به صورت دست فروشی و یا حتی در برخی از سوپر مارکت ها نیز به فروش می رسد.
افراد مصرف کننده عمدتاً جوانان هستند ، جوانانی که با توجه به وضعیت اقتصادی امروز کشور خیلی سریع وارد دنیای استعمال مواد مخدر می شوند، با این حال بسیاری از خود جوانان نیز برای احیای زندگی و کسب درآمد به فروش این مواد نیز دست می زنند.
یکی از فروشندگان ناس در شهرستان هیرمند می گوید: ناس مشتری بسیار زیادی در شهرستان های مرزی سیستان و بلوچستان دارد.
وی افزود: به همین جهت نیز برای فروش آن اکثر سوپرمارکت ها این مواد را تهیه می کنند و به فروش می رساند، سود حاصل از فروش ناس حتی از درآمد بسیاری از مغازه ها نیز بیشتر است.
 
 
 


 
 
این فروشنده خاطرنشان می کند: ناس خشک در بسته های بزرگ به فروش می رسد و پس از خیس کردن به شکل سبز رنگی تبدیل می شود که این مواد سبز رنگ آماده برای مصرف هستند، فروش ناس آنقدر زیاد است که حتی با وجود فروشندگان متعدد در سطح شهرستان این مواد پاسخگوی مصرف بسیاری از جوانان نیست.
وی بیکاری جوانان را عامل اصلی فروش و حتی مصرف این مواد دانست و افزود: مصرف این مواد مخدر آنقدر در بین جوانان محبوب شده است که حتی به شهرهای همجوار استان مثل کرمان و مشهد نیز کشیده شده است.
 
 
 
مهاجران افغان،  پاکستانی و هندی ناس را وارد کشور کردند
 
 
حمید اسماعیلی، پزشک درمان اعتیاد با اشاره به این‌که ناس در حدود 25 سال پیش توسط مهاجران افغان، هندی و پاکستانی وارد ایران شد، گفت: این ماده ریشه گیاهی دارد و برای عمل آمدن به آن مقداری آهک اضافه می‌کنند زیرا برخی مواد مخدر را نمی‌توان به صورت خالص مصرف کرد.
وی با اشاره به این‌که تمامی عوارضی که برای سیگار می‌توان نام برد در ناس هم دیده می‌شود، افزود: ناس نیکوتین بسیار بالایی دارد و علاوه بر آن مانند تمام مخدرهای صنعتی و گیاهی توهم زاست و در رفتار فرد مصرف کننده اختلال ایجاد می‌کند.
این پزشک با بیان این‌که ناس در ابتدای ورود به کشور به دلیل طعم بسیار تند و بوی نامطبوع مورد استقبال قرار نگرفت، اما امروزه مصرف آن در حال افزایش است،‌ ادامه داد: مصرف کنندگان ناس را در دهان خود می‌گذارند تا آب آن جذب دهان شود و این عمل پس از مدتی موجب زخم لثه و دهان می‌شود.
اسماعیلی افزود: مصرف ناس عوارضی مانند افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌هایی چون سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی و بروز بیماری‌های اخلاقی را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: اعتیاد به ناس در اوایل مصرف موجب نشاط و شادی می‌شود اما پس از مدتی اثر نشاط آور خود را از دست داده و فرد مجبور می‌شود که به مواد مخدرهای قوی‌تر مانند شیشه و هروئین روی آورد.
 
 
 


 
 
انتهای پیام/
 
 
 
کد مطلب: 426593
توزیع ۴۰ بسته معیشتی در آستانه شب یلدا و میلاد حضرت زینب (س) توسط هیئت رزمندگان اسلام زهک
رشد افسار گسیخته شبکه های اجتماعی؛ فضایی که امنیت روانی خانواده ها را به چالش می کشد/ شبکه ملی اطلاعات؛ ناجی جامعه از برهنگی فرهنگی و گسست اجتماعی